Behandelingen
 

Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage is een stevige massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van strijkingen en knedingen. Het doel van een sportmassage is de doorbloeding van de spieren te bevorderen, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Tevens kunnen blessures worden voorkomen als de spieren regelmatig worden gemasseerd.

Klassieke massage

Klassieke massage wordt voornamelijk toegepast bij spierklachten. Door verschillende massagetechnieken te gebruiken, zal de conditie van de huid, bindweefsel en spieren verbeteren.

De voornaamste effecten van klassieke massage zijn toename van de bloedcirculatie, verbeterde afvoer van afvalstoffen, afname van spierspanning, normalisering van de spiergevoeligheid en verbetering van de spierbeweeglijkheid. 

Klassieke massage
Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Tijdens de ontspanningsmassage worden voornamelijk rustige strijkingen en knedingen toegepast om de spieren en de klant optimaal te laten ontspannen.

Bij deze massage kunt u heerlijk tot rust komen en de stress van het dagelijks leven even vergeten.

Hot- en Coldstone massage

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van warme basaltstenen. De stenen worden opgewarmd tot een temperatuur van 45 tot 50 graden Celcius. De warme stenen zorgen ervoor dat de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen beter worden afgevoerd. De warmte van de stenen werkt diep door in het spierweefsel. Het maakt de behandeling zeer effectief en ontspannend. Het draagt bij tot het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Bij de behandeling kan ook gebruik gemaakt worden van koude stenen zodat het niet oververhit raakt.

De hot- en coldstone massage is zeer geschikt voor mensen met vermoeide benen, spierpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, vermoeidheid en/of hoofdpijnklachten.

De massage is niet geschikt bij een burn-out, zwangerschap, hartproblemen, diabetes, aids, maagzweren, kanker(zonder toestemming arts).

Hotstone massage
Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van de vrouw door hormonale veranderingen en toename van het gewicht. Hierdoor kunnen lichaams-/ en spierklachten ontstaan in deze periode.

Zwangerschapsmassage heeft vooral tot doel het ontlasten en laten ontspannen van de probleemzones in het lichaam van de zwangere vrouw.

Bij deze massage kunt u op uw zij liggen.

Massage is mogelijk vanaf 3 maanden zwangerschap.

Stoelmassage

Bij stoelmassage wordt gebruik gemaakt van een massagestoel waar de klant ontspannen in kan 'hangen'. Ook kan de kleding aanblijven. Er wordt door de masseur gebruik gemaak van drukpunten in de spieren en er wordt rekkingen en knedingen uitgevoerd.

Stoelmassage is voornamelijk bedoeld ter voorkoming van spierklachten.

Stoelmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen spieren en de huid bevindt. Een soepele losse huid zegt veel over de gezondheid van het lichaam. Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, spit en doorbloedingsproblemen.

Daarnaast geeft de massage een goed resultaat bij littekens, striae en huidverklevingen. De beweeglijkheid van het lichaam kan door bindweefselmassage toenemen.

Bindweefselmassage is een reflexzone massage, alle zones in het lichaam staan in verbinding met de organen, ingewanden en lichaamsdelen door middel van bindweefsel. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het bijbehorende orgaan gestimuleerd en worden blokkades opgeheven.

Een bindweefelmassage begint met een gesprek waarin de masseur zal vragen naar de klachten en de algemene gezondheid. Daarna begint de behandeling met het onderzoek van de rug terwijl de klant zit. Tijdens het onderzoek wordt bepaald welke zones aandacht nodig hebben. Vervolgens vindt de behandeling liggend op tafel plaats. Bij klachten zijn meestal meerdere behandelingen nodig om deze te laten afnemen.

Bindweefselmassage wordt door sommige mensen als onprettig of pijnlijk ervaren. Ook is het mogelijk dat er een heftige reactie optreedt na de behandeling, waarbij de huid rood wordt. Daarnaast kan vermoeidheid optreden. Deze eventuele bijwerkingen zijn binnen een etmaal verdwenen. 

Bindweefselmassage