Sportmassage

Sportmassage is een stevige massage, waaronder andere gebruik gemaakt wordt van strijkingen en knedingen. Het doel van een sportmassage is de doorbloeding van de spieren te bevorderen, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Door het regelmatig masseren van veelgebruikte spieren kunnen tevens blessures worden voorkomen.

Klassieke massage

Klassieke massage wordt voornamelijk toegepast bij spierklachten. Door verschillende klassieke massagetechnieken(strijkingen, knedingen, schuddingen, vibraties en fricties) te gebruiken, zal de conditie van de huid, bindweefsel en spieren verbeteren.

De voornaamste effecten van klassieke massage zijn toename van de bloedcirculatie, verbeterde afvoer van afvalstoffen, afname van spierspanning, normalisering van de spiergevoeligheid en verbetering van de spierbeweeglijkheid.

Bij deze massage kunnen uw klachten verminderen en als u zich regelmatig laat masseren, kan worden voorkomen dat ze zich in de toekomst weer manifesteren.

Ontspanningsmassage

Tijdens ontspanningsmassage worden voornamelijk rustige strijkingen en knedingen toegepast om de spieren en de klant optimaal te laten ontspannen.

Bij deze massage kunt u heerlijk tot rust komen en de stress van het dagelijks leven even vergeten.

Hot- en Coldstone massage

Hotstone massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Voor een behandeling worden de stenen eerst opgewarmd tot een temperatuur van 45 tot 45 graden Celsius. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen beter worden afgevoerd. De warmte van de stenen en het strijken en kneden geven niet alleen een oppervlakkige, maar ook diepere werking op het spierweefsel. Het maakt de behandeling zeer effectief en ontspannend. Het draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Bij de behandeling kan ook gebruik gemaakt worden van koude stenen (o.a. marmer). Dit om het lichaam in evenwicht te houden zodat het niet oververhit raakt.

De hot- en coldstone massage is zeer geschikt voor mensen met vermoeide benen, spierpijnen, rug- en nekklachten, slecht doorbloeding, vermoeidheid en/of hoofdpijnklachten.

Een hot- en coldstone behandeling kan ook worden gecombineerd met een klassieke massage om de spieren optimaal te laten ontspannen.

De massage is niet geschikt bij een burn-out, zwangerschap, koorts, hartproblemen, diabetes, aids, maagzweren, kanker (zonder toestemming arts), chemotherapie.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van de vrouw door hormonale veranderingen en toename van het gewicht. Hierdoor kunnen lichaams-/ en spierklachten ontstaan in deze periode.

Zwangerschapsmassage heeft vooral tot doel het ontslasten en laten ontspannen van de probleemzones in het lichaam van de zwangere vrouw.

Bij deze massage kan de klant op haar zij liggen.

Massage is mogelijk vanaf 3 maanden zwangerschap.

Stoelmassage

Bij stoelmassage wordt gebruik gemaakt van een massagestoel waar de klant ontspannen in kan 'hangen'. Ook kan de kleding aanblijven. Er wordt door de masseur gebruik gemaakt van drukpunten in de spieren en er worden rekkingen en knedingen uitgevoerd.

Stoelmassage wordt voornamelijk uitgevoerd om te voorkomen dat de klant spierklachten krijgt.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen spieren en de huid bevindt. Een soepele losse huid zegt veel over de gezondheid van het lichaam. Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, spit en doorbloedingsproblemen.

Daarnaast heeft de massage een goed resultaat bij littekens, striae en huidverklevingen. De beweeglijkheid van het lichaam kan door bindweefselmassage toenemen.

Bindweefselmassage is een reflexzone massage, alle zones in het lichaam staan in verbinding met de organen, ingewanden en lichaamsdelen door middel van bindweefsel. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het bijbehorende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Een bindweefselmassage begint met een gesprek waarin de masseur zal vragen naar de klachten en de algemene gezondheid. Daarna begint de behandeling met het onderzoek van de rug terwijl de klant zit. Tijdens het onderzoek wordt bepaald welke zones aandacht nodig hebben. Vervolgens vindt de behandeling liggend op een tafel plaats. De masseur behandelt meestal alleen de rug. De massage duurt tien minuten tot maximaal drie kwartier. Bij klachten zijn meestal meerdere behandelingen nodig om deze af te laten nemen.

Bindweefselmassage wordt door sommige mensen als onprettig of pijnlijk ervaren. Ook is het mogelijk dat er een heftige reactie optreedt na de behandeling, waarbij de huid rood wordt. Daarnaast kan vermoeidheid optreden. Deze eventuele bijwerkingen zijn binnen een etmaal weer verdwenen.

sportcopy1
ontspanningcopy
hotstone9copy
ZwangerschapsMassage200x300
bindweefselmassagecopy
stoel
sportcopy